Midt i sentrum

Ålgård sentrum
Sentrum har vært gjennom en forrykende utvikling de siste årene og har blitt et viktig møtested på Ålgård. Det har blitt et sted hvor folk møtes på tvers av generasjoner og bakgrunn. Sentrum vant sågar Statens byggeskikkspris i 2019.

Kanalparken
Kanalparken har en myriade av aktiviteter og sitteplasser. Vakker beplantning, rennende vann, strand, skate-rampe og svevende benker gir muligheter for lek og ro, og gjør Kanalparken til en attraktiv del av sentrum. Her yrer det av liv på sommerdager og under festivaler og markeder.

Handel og møtesteder
Amfi Ålgård og Norwegian Outlet i hver ende av sentrum har et variert og spennende tilbud når det kommer til handel og servering. Fra Bruhammaren er sentrumsfasilitetene tilgjengelige i gåavstand rett over gangbroen over elva.

Historiske Ålgård
Ålgård sentrum inkluderer også spor etter Ålgårds rike industrihistorie. Mange eldre industribygg har i dag fått ny bruk. Ålgård blomster i det gamle ‘Udlahuset’, Veveriet som i dag er bibliotek, cafe og kulturhus. Og utenfor renner fossen som ga ullvareindustrien elektrisitet i sin tid.

Midt i naturen

Hammaren
Hammaren er en stor skog og friområde midt i Ålgård og er nærmeste nabo til det nye boligprosjektet Bruhammaren. Her kan du finne ro blant store flotte eiketrær både sommer og vinter. Et ypperlig sted for en daglig morgentur.

Figgjoelva
Figgjoelva renner forbi leilighetene i Bruhammaren og de siste årene er det opparbeidet flotte turstier på begge sider av elva. Her er det lett å ha en aktiv og sosial livsstil. Figgjoelva er også fiske-elv for de som kunne tenke seg å prøve fiskelykken sammen med
venner eller barnebarn. 

Turmuligheter
Ålgård har mange turmuligheter, både til fots og med sykkel. På med turskoene for en fin tur til fjells eller til skogs. Dette er en av kvalitetene mange trekker frem når de skal fortelle hva som oppleves som en viktig attraksjon ved å bo på Ålgård.

Brekko, Arboretet, Ulvarudlå, Gloppedalen og Mån, – eller kanskje helt til Sirdal for de som er ivrige på ski. Mulighetene er mange.